Birdshaker in halve finale GPNL

 

GPVNL-Embleem-Kleur

Birdshaker uit Urk is als halve finalist bij de Grote Prijs Van Nederland (GPNL) zaterdag 30 maart te zien & horen in Q-Factory, Amsterdam.

WP_20181215_22_41_02_Pro

Bandleden Jelle Ekkelenkamp, Gerrit Bakker en Jelle Kramer waren al zeker van een halve finaleplaats door het winnen van Flavourland 2018.

Birdshaker is één van de 21 groepen die de halve finale heeft bereikt onder de categorie Band/Electronics én is daarbij de enige band uit Flevoland die heeft weten door te dringen tot de halve finale.

Birdshaker III

De halve finale van GPNL is op do. 28, vr. 29 en za. 30 maart in Q-factory Amsterdam.  Kijk hier voor meer informatie.

Op 18 mei vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso in Amsterdam. De jury kiest dan de winnaar uit voor de Grote Prijs van Nederland, terwijl het publiek stemt voor de publieksprijs.

Muzikantendag 2019

muzikantendag 2019

Op zaterdag 18 mei wordt de Muzikantendag georganiseerd in Amsterdam. Op deze dag opent de Melkweg haar deuren voor muzikanten, producers, young professionals en iedereen die zich interesseert in muziek. Muzikanten krijgen hier 1-op-1 feedback van muziekprofessionals van o.a. Spotify, NPO 3FM, Friendly Fire, Top Notch, 3voor12, Universal Music, Sizzer Amsterdam, Popronde, BMG Talpa Music, OOR, Sony, Agents After All, MassiveMusic, Caroline Benelux en Puna. Meer sprekers, panels en clinics worden spoedig bekend gemaakt.

Laat je ontdekken

De Muzikantendag is dé ontmoetingsplek voor ambitieuze muzikanten en de muziekindustrie.

Bezoekers kunnen hier in 1-op-1 gesprekken hun muziek pitchen bij professionals uit de muziekindustrie, in de hoop ontdekt te worden, of nog beter: door te breken! Meer dan 75 vertegenwoordigers, waaronder boekers, managers, platenmaatschappijen, journalisten, publishers, pluggers, radiomakers en programmeurs zitten klaar voor meer dan 800 demoluisterbeurten.

Panels en flitscolleges

Naast de demospreekuren, is er een divers aanbod aan panels en flitscolleges door vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie. De Muzikantendag geeft bezoekers extra bagage mee in de ontwikkeling van hun muzikale ambities. Op zakelijk vlak leren artiesten meer over succes op social media, doorbreken in 2020 en verschillende muziekrechten. Verder presenteert BAM! (Beroepsvereniging voor Auteur-Muzikanten) op artistiek vlak het componistenpanel.

Academy

Wie zich goed wil voorbereiden op de Muzikantendag, kan terecht op www.muzikantendag.nl/academy. Op deze website staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video’s, voorbeelden en tips.

Dit jaar valt de Muzikantendag samen met de finales van de Grote Prijs van Nederland. Klik hier voor meer informatie over de locaties en tijden van de finales.

Zaterdag 18 mei, 11:00 – 18:00 uur

Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Kaartverkoop

Kaarten kosten €15,- (excl. €2,25,- servicekosten) en zijn vanaf vandaag te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan krijg je gratis toegang. Meld je aan via bumastemra.nl.

Over de Muzikantendag

De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, Sena, de Grote Prijs van Nederland, Musicmaker, Interface, De Bassist, Gitarist, Slagwerkkrant en de Melkweg. Meer info: www.muzikantendag.nl.

Alle halve finalisten Grote Prijs bekend

GPNL image 1_ door Joel Frijhoff

Na vele avonden intensief beraadslagen, is er een veelbelovende halve finale juryselectie van de Grote Prijs van Nederland tot stand gekomen. POPnl vulde deze selectie aan, voor meer info over de samenwerking met POPnl zie: groteprijsvan.nl/gpnl-popnl/

Door afgelopen Flavourland, de provinciale popprijs van Flevoland, te winnen, plaatste Birdshaker zich direct voor de halve finale ‘Bands/Electronics’  op zaterdag 30 maart as. in Q-Factory.

Alle halve finalisten Bands/ElectronicsMolino, New Bliss, Veline, HYTES, Helena Hall, Kimberly Mungra, WANTON, Angelo Boltini, CYNBEL, TESSEL, Disk Space (publieksfavoriet), TWINS (POPnl), Sorry John (POPnl), Fusus (POPnl), Lester Blackfield (POPnl), Soap (POPnl), Cirrus Mino (POPnl), Mt. Atlas (POPnl), Bourbon Avenue (POPnl), BIRDSHAKER (POPnl) & WIES (POPnl)

Halve finalisten HipHopYoungtatta, RIX & Devn, 24K Water, 0321 WORLDWIDE, ROOKS, On The Fence, Q’n, Trevv, Cedje, Nobinh, JuliusRhymz, DE KRAKERHerrieschopprs, Rizzaiah, Astrogrizz, Johnny loves me, Jezzy Listen, LIL MG (publieksfavoriet), 54 GANG (POPnl), SKI & SIMBA (POPnl) & Djesco10 (POPnl)

Halve finalisten Singer- SongwritersTim Koehoorn, Josh Island, Raoul Michel, Alex, Gildor, Maria and the Bandit, Ella East, Mr. Marten, Sterre Weldring, Scott & Young, Jordi Martin, Ben Forte, Jade PraiZe, Something Like Sunshine, Foek Fo, Wouter van Weert, Kelly Briais (publieksfavoriet), Femke Bun (POPnl), Mary Confurius (POPnl), Kees (POPnl) & Sarah Sötemann (POPnl)

Dit jaar weer Gestrand

gestrand 2019

Het Almeerse strandfestival ‘Gestrand’ ging vorig jaar helaas niet door. Dit jaar keert het festival gelukkig weer terug in de vorm van een tweedaags festival vol muziek, theater, kunst, bbq en zand op zaterdag 20- én zondag 21 juli as.

‘Gestrand’ is sinds 2005 uitgegroeid van een klein clubje vrienden dat een barbecue hield tot een groots strandfeest met muziekoptredens,  theater e.a. kunst. In 2017 kwamen zo’n 5500 bezoekers naar het festival op het Almeerderstrand.

Meer info op: www.facebook.com/GestrandFestival

Metal Battle 2019, voorronde Flevoland

metal battle

zaterdag 2 februari as. in Nirwana, Dronten met:
Cthulhu (thrash metal uit Lelystad),
– Mask of Insanity (progressive black/death metal, ook uit Lelystad),
– Vain Louie (metalcore),
– Mountain Eye (alternative metal)

Aanvang 21.00 uur en gratis toegang!

De Metal Battle is inmiddels Nederlands grootste underground metalcontest; met 48 bands- én twaalf voorrondes verspreid over heel het land . Er zijn drie halve finales, waarin telkens vier bands strijden om de winst. En uiteindelijk nemen de drie halve finale winnaars het tegen elkaar op tijdens de grote finale op 20 april as. in Estrado te Harderwijk.

Meer info: www.metalbattle.nl

De winnaar van Flavourland 2018 is bekend!

WP_20181215_22_41_02_Pro

In De Meester kroonde de jury ‘Birdshaker’ (Urk) tot winnaar van Flavourland 2018.

‘Mars’ en ‘Kleine krijger’ (beide Almere) behaalden de tweede- respectievelijk derde plaats.

Dose of Diverse (Lelystad) ontving de meeste publieksstemmen.

Onafhankelijk van  de jury wees het festival Jolpop ook ‘Birdshaker’ als dé finalist aan, die op komend Jolpop gaat spelen.

Alle acht finalisten Flavourland 2018 bekend

20181207_Flavourland voorronde corneelEn na deze laatste voorronde in Corneel is de line up van de Flavourland finale op zaterdag 15 december in De Meester compleet (Gross & RIFE-prijsuitrijking: de foto met wauwfactor is van Sjors Evers).

Gross en RIFE deelden de eerste plaats op aangeven van de jury; beide gaan door en daarmee is de laatste wildcard logischerwijs ook vergeven.

De derde plaats ging naar ACES.

Dose of Diverse haalde 47 publieksstemmen op en staat daarmee óók in finale.

Overzicht van de acht Flavourland 2018 finalisten:

– Rizzy (Almere)

– Birdshaker ( Urk)

– Gross (Lelystad)

– Kleine Krijger (Almere)

– De Bromkatten (Lelystad)

– RIFE (Leystad)

– Mars (Almere)

– Dose of Diverse (Lelystad)

Workshop: Online Muziek Release en Promotie

M bizz

Een eigen plaat releasen is een mooie mijlpaal. Kan leiden tot media-aandacht en het is ondersteuning van je promotie naar programmeurs, boekers. En… je kan er vandaag de dag ook weer wat aan verdienen!  Deze M-Bizz hoor je hoe je je muziek het handigste kan releasen. Wat voor plan moet je maken? Hoe helpt “artist branding” om je release zo veel mogelijk aandacht te laten krijgen? En we gaan ook kijken hoe je verder de promotie van je release zo effectief mogelijk aanpakt. Bijvoorbeeld hoe je slim kan werken met data uit Facebook, website bezoek en andere bronnen. Je krijgt informatie over de laatste inzichten en bespreekt tijdens de middag in het Lloyd Hotel hoe jij het het beste aanpakt.

  • Kleine groep van max 15 mensen, dus alle ruimte voor jouw individuele vragen.
  • Door: Jelle de Ruiter (Orange Soul Media) specialist in online branding en muziekrelease, extra gast volgende week bekend.
  • Na de workshop drankje aan de bar met andere deelnemers

Meer informatie over de workshop

Praktische informatie

  • Woensdag 19 december van 13:30 tot 17:00, daarna drankje aan de bar
  • Locatie: Lloyd Hotel Amsterdam
  • Max. aantal deelnemers: 15
  • Kosten: €37,50 excl. BTW, Ntb leden/Gigstarter PRO: €30,- excl. BTW

 

 

 

 

 

 

Uitslag deel II: Flavourland in De Klos

WP_20181124_21_25_11_Pro (2)De nummer één van de avond- en daarmee winnaar van de juryprijs én finalist is Birdshaker (Urk) geworden,

de tweede plaats ging naar De Bromkatten (Lelystad) en de derde naar Barney en de Flintstones (ook uit Lelystad).

De jury heeft ook al twee wildcards vergeven nav De Meester en De Klos; Kleine Krijger én De Bromkatten zie je op zaterdag 15 december in de finale van Flavourland 2018 in De Meester samen met Rizzy en Birdshaker én 4 andere finalisten waaronder de twee publiekswinnaars.

De publieksstemmen in De Klos op de deelnemers overtroffen niet het aantal stemmen dat de voorronde in De Meester opleverde; daarmee ligt Mars nog steeds aan kop.WP_20181124_21_25_11_Pro (2)