Inschrijven voor Flavourland 2019

Flavourland finale in UG
Flavourland finale in UG

Vanaf nu: inschrijven voor Flavourland 2019, de provinciale popprijs van Flevoland. Dé kans om als ‘beste band of act van Flevoland’ te eindigen .

Én de winnaar skipt de voorselectie van- en plaatst zich direct voor de halve finale van de Grote Prijs van Nederland.

De voorrondes zijn op:

  • zondagmiddag 27 oktober                                 Corneel, Lelystad
  • vrijdag 8 november                                          Poppodium De Meester, Almere
  • zaterdag 9 november                                        De Klos, Emmeloord

  De finale is op:

  • vrijdag 6 december                                        Poppodium De Meester, Almere

Ja leuk allemaal, maar wat valt er eigenlijk te winnen?

Naast moddervette (geld)prijzen à € 1.000,- voor de winnaar, ook directe plaatsing bij de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, een zwaar vergulde bokaal en voor één jaar gegarandeerde roem tot minimaal aan de provinciegrenzen.

En één van de finalisten speelt op Jolpop 2020, het leukste festival van Lelystad.

Voor wie?

  • Alle muziekstijlen zijn welkom. Aanmelden=deelnemen; d.w.z. de wedstrijd heeft een open inschrijving en elke Flevolandse band/act kan meedoen.
  • Een band/act is Flevolands als minimaal één van de leden in Flevoland woonachtig is.
  • Deelname is kosteloos.

Aanmelden

Kan tot en met dinsdag 1 oktober as. door het invullen & inzenden van het inschrijfformulier, te vinden op www.flavourland.nl

Check voor meer nieuws ook www.facebook.com/flavourlandmusic, www.corneel.nl, www.demeesteralmere.nl en www.de-klos.nl

Door wie?

Flavourland 2019 is de provinciale popprijs voor alle bands & acts uit de provincie Flevoland, georganiseerd door CAF i.s.m. poppodia De Meester, Corneel en De Klos.

De winnaars van de lokale voorrondes, een aantal publiekswinnaars en de wildcardwinnaars stromen  door naar de Flavourland-finale.

Gestrand gaat niet door!

 

RichardTerborg_Gestrand2017_266

 

Statement van de Gestrand-organisatie;

” Festival Gestrand is in 2005 ontstaan met het samenkomen van tweeëntwintig vrienden op het Almeerderstrand en groeide door de jaren uit tot een festival met ruim 5.500 bezoekers in 2017. Samen op het gratis strandfestival genietend van livemuziek op drie podia, theater over het hele terrein, een zelfgebouwd kunstzinnig decor, diverse vormen van water- en strandsport en voor ook elkaar.

Gestrand groeide ieder jaar proportioneel. Niet alleen qua bezoekers, maar ook qua kosten en de uren die de organisatie er altijd met liefde vrijwillig in heeft gestoken. Om het festival een toekomst te geven, was er verandering nodig. Het was niet meer haalbaar voor het team om de werkzaamheden en verantwoordelijkheden voor een festival met 6.000 bezoekers volledig op vrijwillige basis te doen. Hier hebben we als team in 2018 hard aan gewerkt, wat resulteerde in het huidige concept. Een opzet waar we achter staan en die het nodige perspectief gaf voor de toekomst.

Hoewel de voorbereidingen voor de productie voorspoedig verliepen, er een mooie programmering is neergezet en de kaartverkoop goed begon, liep de voorverkoop de laatste maand sterk terug. Wij hebben de situatie grondig bestudeerd, zijn in gesprek gegaan met bezoekers en hebben ons laten adviseren door diverse partijen, om vervolgens hierop bij te sturen. Met nog een maand te gaan tot aan de opbouw waren we als team bij ons laatste Go / No Go moment niet afdoende gerust op een goede afloop.

Het grote financiële risico voor ons als vriendengroep zonder bedrijf met de nodige financiële reserves werd te groot. Dit risico willen we niet delen met alle partijen die het ook dit jaar weer samen met ons tot een succes willen maken. Daarom is er afgelopen donderdag na veel overleg besloten om de herinnering aan Gestrand te laten zoals deze is en alle werkzaamheden te staken. Het besluit om te stoppen valt het team zeer zwaar, maar het is het meest verantwoorde besluit voor alle partijen op dit moment. Alle bezoekers die wel al een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld binnenkort teruggestort op hun rekening.

Wij hebben twaalf jaar lang genoten van het beste publiek ooit! Van tweeëntwintig naar duizenden vrienden, een storm doorstaan met iedereen vechtend voor onze spullen, samen BBQ’en en tot diep in de nacht doorgaan bij het kampvuur. Onze kleine ideale samenleving. Wat gaan wij dat missen! Hierbij willen we ook alle partners en vrijwilligers ontzettend veel bedanken, die dit jarenlang mede mogelijk hebben gemaakt en ons ook dit jaar weer hebben gesteund in de aanloop.

Liefde.”

Foto: Gestrand door Richard Terborg

Gestrand maakt een deel van het programma bekend

logo_plank_geel-blauw

In het weekend van 20 en 21 juli kunnen bezoekers weer genieten van Gestrand Festival.

Dit keer vindt het festival niet alleen op zaterdag plaats, maar ook op zondag! Gestrand maakt nu alvast een deel van het programma bekend.

Jens Lendering, de muziekprogrammeur van Gestrand, vertelt er meer over: “Dit is het meest uiteenlopende programma dat we tot nu toe hebben neergezet. Er zijn zoveel verschillende soorten muziekstijlen te beleven, de acts maken dan ook gebruik van verschillende muziekgenres. Er treden zowel Almeerse-, Flevolandse- en internationale acts op tijdens het festival. Er is dus voor ieder wat wils.”

Programma

In het programma van Gestrand 2019 komt niet alleen muziek terug. Tijdens het festival kunnen bezoekers genieten van theater, meedoen aan workshops, het maken van kunstwerken, het beleven van wateractiviteiten en voor de bezoekers die geen eten en drinken mee willen nemen is er een speciale area met eten en drinken. Die Gestrand zelf de “Kombuis” noemt. Tijdens het festival wordt gebruik gemaakt van termen uit de scheepvaart, wel zo toepasselijk. In de kombuis kun je terecht voor een grote variatie in hapjes en drankjes.

Muziek

Op het programma staan onder andere de Almeerse band; Kitchenette, is een project van Chris O. Kikić, de band speelt dromerige indie-rock en hebben vorig jaar getourd door het hele land tijdens de Popronde.Kitchenette Press (photo by Júnn)

De zonnigste hiphopper van dit moment; Creeper Mane. DJ Waves laat nostalgische en alternatieve muziek golven horen en Larry De Kat, staat bekend om zijn house-funk-soul-disco elementen in zijn muziek.

De band Sea Moya, komt vanuit Duitsland naar Gestrand om de bezoekers van een muzikale trip te voorzien.SeaMoya_presspic_1_credit_Tilman_Ruetz_SMALL

De exotische band Thaïti heeft al een aantal keer podia in Almere onveilig gemaakt en nu ook op Gestrand!Thaiti_persfoto_2_(Aaron_Zwaal)-1

 

YĪN YĪN, is een emulsie van zuid-oost aziatische 60s-70s psych funk. Met zeer warme klanken die versmelten tot een concentratie aan tropische energie.

Theater en workshops

Naast muzikale acts zijn er ook dit jaar weer theateracts en workshops geprogrammeerd op het festival. Zo kunnen bezoekers meedoen aan een workshop van de BonteHond of Fav*ela Trash. Uit München komt de act Foolpool met “De Kudde van Machinewezens”.

Tickets

De tickets voor Gestrand hebben verschillende namen gekregen vanuit de scheepvaart. Om het makkelijk te maken zijn alle tickets een vaarbewijs. Binnen de vaarbewijzen zijn verschillende gradaties te verkrijgen. Namelijk een dagvaarbewijs voor zaterdag of zondag, of een weekendvaarbewijs, ook deze hebben verschillende namen. Deze vaarbewijzen zijn voor iedereen die 14 jaar of ouder is. Voor de kids tussen 4 en 13 jaar zijn goedkopere vaarbewijzen te koop. De kleinste juttergrutters tot en met 3 jaar hebben geen vaarbewijs nodig. Kijk voor tickets op http://bit.ly/Gestrand19Tickets en voor meer informatie over het festival op http://bit.ly/Gestrand19Event.

Over Festival Gestrand

Vrijheid onder de zon! Een keer per jaar verzamelen duizenden mensen zich op het Almeerderstrand om Gestrand te vieren: een tweedaags festival gewijd aan gemeenschap, kunst en zelfexpressie. In deze smeltkroes van creativiteit is iedereen welkom. Gestrand wil elk individu verbinden met zijn of haar creatieve krachten en actieve participatie binnen het evenement, de Almeerse community en zelfs met het grotere plaatje van het maatschappelijke leven. De organisatie geloofd er in dat de ervaring van Gestrand positieve (geestelijke) verandering in de wereld kan veroorzaken. Om daartoe te komen is het belangrijk dat we met elkaar communiceren: met de bezoekers, met Almere en met de maatschappij. Gestrand is superinclusief, wat betekent dat alles op en rondom het evenement voor iedereen (mogelijk) toegankelijk is.

logo_plank_geel-blauwVrijwilligers

Het festival is nog op zoek naar vrijwilligers. Voor zowel bezoeker als vrijwilliger is Gestrand een intieme en heel gezellige ervaring. Je kunt je opgeven via vrijwilligersgestrand@gmail.com.

Programma Muzikantendag 2019 compleet

muzikantendag 2019

Het programma van de Muzikantendag is compleet. Op zaterdag 18 mei komen meer dan 100 professionals uit de Nederlandse muziekindustrie en bekende muzikanten naar de Melkweg en het Cinecenter in Amsterdam. Ambitieuze muzikanten kunnen één-op-één hun muziek pitchen bij meer dan 75 professionals tijdens de demospreekuren. Tijdens panels en flitscolleges leren muzikanten o.a. over deals en geld verdienen, streaming en online promotie.

Bijna 1000 luisterbeurten in het Demospreekuur
De Muzikantendag is dé plek om je muziek te pitchen bij muziekprofessionals. Boekers, managers, medewerkers van platenmaatschappijen, journalisten, publishers, pluggers, radiomakers, producers en programmeurs zitten klaar om the next big thing te ontdekken en feedback te geven aan muzikanten, zodat die hun muziek naar een hoger niveau kunnen tillen.

Met vertegenwoordigers van o.a. Spotify, NPO 3FM, Friendly Fire, Top Notch, 3voor12, Universal Music, Sizzer Amsterdam, Popronde, OOR, Sony, Agents After All, MassiveMusic, Caroline Benelux en Puna hebben we meer dan 75 professionals voor je klaar zitten. Met bijna 1000 luisterbeurten biedt de Muzikantendag optimaal de ruimte muziek te pitchen aan de muziekindustrie.

Niet één, maar twee demopanels
In het afsluitende demopanel nemen ook dit jaar weer verschillende professionals plaats. In het demopanel zitten Erroll Antonie (BMG Talpa Music), Erwin Vogel (Pinguïn Tune Support, Top Notch), Ilana Goldstoff (Sizzer Amsterdam), Jantine Heij, Jurriën Haverlag (NPO 3FM Talent), Lisa de Jongh (Patronaat), Max van Bossé (Paradiso), Menno Visser (3voor12) en Pien Feith (Friendly Fire). Moderators zijn Jasper van Vugt (OOR, Herman Brood Academie) en Rita Zipora.
Naast het afsluitende demopanel is er ook weer een hiphop en urban demopanel. Hier nemen Gaetan van de Sande (TRIFECTA), Adai O’Bryan (Puna), The Flexican en Ruby van den Brink (Twist Agency) plaats.

Panels, flitscolleges en clinics
De Muzikantendag is ook dé plek om informatie in te winnen over het professionele leven van een muzikant. In de Melkweg geeft Tim van Delft (De Staat) een clinic drums en vertelt Caro Emerald over haar muzikale carrière. Ook zijn er in de Cinema van de Melkweg weer flitscolleges waar o.a. Jochem Winterwerp en Rogier van der Zouwen komen vertellen over DIY Promotie, spreekt Job de Wit over succes in het buitenland en heeft Bodine Hordijk (NPO 3FM) het over het vak van de muzieksamensteller.

Nieuw dit jaar is het programma in het Cinecenter, tegenover de Melkweg. Hier kun je meer te weten te komen over verschillende muziekrechten, doorbreken in 2020 en boekers en managers. Hier vinden ook diverse workshops plaats waar we meer in gaan op artistiek inhoudelijke onderwerpen. Zo is er in samenwerking met Abbey Road Institute een workshop mixen en masteren van Huub Reijnders (Hooray for Music, Abbey Road Institute) en Marco Antonio Spaventi (Abbey Road Institute), leer je meer over tekst en compositie en zijn er studio demonstraties van Perquisite en Basil Kühne.

Meer informatie over de panels, flitscolleges en clinics is te vinden op de website van de Muzikantendag: www.muzikantendag.nl. Hier is ook het blokkenschema van zaterdag 18 mei te vinden.

Academy
Wie zich goed wil voorbereiden op de Muzikantendag, kan terecht op www.muzikantendag.nl/academy. Op deze website staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video’s, voorbeelden en tips.

Dit jaar valt de Muzikantendag samen met de finales van de Grote Prijs van Nederland. Klik hier voor meer informatie over de locaties en tijden van de finales.

Informatie
Muzikantendag 2019
Zaterdag 18 mei, 11:00 – 18:00 uur
Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Kaartverkoop
Kaarten kosten €15,- (excl. €2,25,- servicekosten) en zijn te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan krijg je gratis toegang. Meld je aan via bumastemra.nl.

Over de Muzikantendag
De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, Sena, de Grote Prijs van Nederland, Musicmaker, Interface, De Bassist, Gitarist, Slagwerkkrant, Grolsch, NMUV, Abbey Road Institute en de Melkweg. Meer info: www.muzikantendag.nl

muzikantendag 2019

De Klos sinds (magisch jaar) 1968!

De-Klos-300x217

Legendarisch De Klos, gelegen in het pittoreske Emmeloord, bestaat 50 jaar!
Op zaterdag 25 mei wordt dat gevierd d.m.v. een hele dag vol muziek, toffe activiteiten, sterke verhalen en heel veel gezelligheid.
En wat is de Klos nou zonder muziek? Heel ongezellig! Dus daarom hebben ze een aantal toffe acts geprogrammeerd, onder andere:
– Leonard Ford
– Kazara Kollektiv
– Fokko
– Call The Riot
– Willie Darktrousers
– AVA NOVA
– Los Paja Brava

Van 15.30 uur tot 1.30 uur en de entree is €5,- en voor kinderen t/m 10 jaar is het gratis!

Bevrijdingsfestival Flevoland

beker-op-homepage 5 mei 2019

Programma bevrijdingsfestival Flevoland volledig!

O.a.

ESPLANADE – Sena Perfomers Stage
12:00 UUR: TERREIN OPEN
12:45 UUR: ONTSTEKEN VRIJHEIDSVUUR
13:00 UUR: DONNIE & JOOST
14:10 UUR: THE OVERSLEPT
15.15 UUR: KRAANTJE PAPPIE (AMBASSADEUR VD VRIJHEID)
15:55 UUR: STUK!
16:55 UUR: 5 VOOR 5 MOMENT
17:30 UUR: DI-RECT
18:45 UUR: 2 BROTHERS ON THE 4TH FLOOR
19:45 UUR: NIELSON
21:10 UUR: DAVINA MICHELLE
22:30 UUR: THE DIRTY DADDIES
24.00 UUR: EINDE
Presentatie Jonathan Baij en Jörgen Raymann (opening)

ESPLANADE – Schemerlamp Festivaltent
Akoestische solo-optredens van bekende muzikanten
13:30 UUR: TENT OPEN
14:00 UUR: CHARLES GROENHUIJSEN (VRIJHEIDSCOLLEGE)
15:15 UUR: MARCEL DE GROOT (O.A. “MAG IK NAAR JE KIJKEN”)
16:15 UUR: MAARTEN PETERS (O.A. “WHITE HORSES IN THE SNOW”)
17:15 UUR: ROBERT JAN STIPS (DE NITS)
18:15 UUR: HANS VANDENBURG (GRUPPO SPORTIVO)

VAN 20.00-23.00 UUR IN DE FESTIVALTENT:
DVD-DJ HANS TRAVOLTA’S DISCODIENST!

STADHUISPROMENADE – Het Bevrijdings FEESTival
Met 3 verschillende onderdelen:

14:00 UUR: QUEEN FOREVER
(QUEEN TRIBUTE CONCERT XXL)

16:30 UUR TOT 21.00 UUR: GUILTY PLEASURES PARTY
16:30 UUR: DJ MISTER NICEKAI
17:00 UUR: RE-PLAY
17:30 UUR: DJ MISTER NICEKAI
18:00 UUR: TRAFASSI LIVE IN CONCERT
19.30 UUR: BELLE PEREZ (BE)
20.00 UUR: OUWE JONGENS KRENTENBROOD

Birdshaker in halve finale GPNL

 

GPVNL-Embleem-Kleur

Birdshaker uit Urk is als halve finalist bij de Grote Prijs Van Nederland (GPNL) zaterdag 30 maart te zien & horen in Q-Factory, Amsterdam.

WP_20181215_22_41_02_Pro

Bandleden Jelle Ekkelenkamp, Gerrit Bakker en Jelle Kramer waren al zeker van een halve finaleplaats door het winnen van Flavourland 2018.

Birdshaker is één van de 21 groepen die de halve finale heeft bereikt onder de categorie Band/Electronics én is daarbij de enige band uit Flevoland die heeft weten door te dringen tot de halve finale.

Birdshaker III

De halve finale van GPNL is op do. 28, vr. 29 en za. 30 maart in Q-factory Amsterdam.  Kijk hier voor meer informatie.

Op 18 mei vindt de finale plaats in de Grote Zaal van Paradiso in Amsterdam. De jury kiest dan de winnaar uit voor de Grote Prijs van Nederland, terwijl het publiek stemt voor de publieksprijs.

Muzikantendag 2019

muzikantendag 2019

Op zaterdag 18 mei wordt de Muzikantendag georganiseerd in Amsterdam. Op deze dag opent de Melkweg haar deuren voor muzikanten, producers, young professionals en iedereen die zich interesseert in muziek. Muzikanten krijgen hier 1-op-1 feedback van muziekprofessionals van o.a. Spotify, NPO 3FM, Friendly Fire, Top Notch, 3voor12, Universal Music, Sizzer Amsterdam, Popronde, BMG Talpa Music, OOR, Sony, Agents After All, MassiveMusic, Caroline Benelux en Puna. Meer sprekers, panels en clinics worden spoedig bekend gemaakt.

Laat je ontdekken

De Muzikantendag is dé ontmoetingsplek voor ambitieuze muzikanten en de muziekindustrie.

Bezoekers kunnen hier in 1-op-1 gesprekken hun muziek pitchen bij professionals uit de muziekindustrie, in de hoop ontdekt te worden, of nog beter: door te breken! Meer dan 75 vertegenwoordigers, waaronder boekers, managers, platenmaatschappijen, journalisten, publishers, pluggers, radiomakers en programmeurs zitten klaar voor meer dan 800 demoluisterbeurten.

Panels en flitscolleges

Naast de demospreekuren, is er een divers aanbod aan panels en flitscolleges door vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie. De Muzikantendag geeft bezoekers extra bagage mee in de ontwikkeling van hun muzikale ambities. Op zakelijk vlak leren artiesten meer over succes op social media, doorbreken in 2020 en verschillende muziekrechten. Verder presenteert BAM! (Beroepsvereniging voor Auteur-Muzikanten) op artistiek vlak het componistenpanel.

Academy

Wie zich goed wil voorbereiden op de Muzikantendag, kan terecht op www.muzikantendag.nl/academy. Op deze website staan de belangrijkste onderwerpen in de muziek uitgelegd door experts, met video’s, voorbeelden en tips.

Dit jaar valt de Muzikantendag samen met de finales van de Grote Prijs van Nederland. Klik hier voor meer informatie over de locaties en tijden van de finales.

Zaterdag 18 mei, 11:00 – 18:00 uur

Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Kaartverkoop

Kaarten kosten €15,- (excl. €2,25,- servicekosten) en zijn vanaf vandaag te koop via www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan krijg je gratis toegang. Meld je aan via bumastemra.nl.

Over de Muzikantendag

De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma. De dag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP in samenwerking met POPnl, Sena, de Grote Prijs van Nederland, Musicmaker, Interface, De Bassist, Gitarist, Slagwerkkrant en de Melkweg. Meer info: www.muzikantendag.nl.

Alle halve finalisten Grote Prijs bekend

GPNL image 1_ door Joel Frijhoff

Na vele avonden intensief beraadslagen, is er een veelbelovende halve finale juryselectie van de Grote Prijs van Nederland tot stand gekomen. POPnl vulde deze selectie aan, voor meer info over de samenwerking met POPnl zie: groteprijsvan.nl/gpnl-popnl/

Door afgelopen Flavourland, de provinciale popprijs van Flevoland, te winnen, plaatste Birdshaker zich direct voor de halve finale ‘Bands/Electronics’  op zaterdag 30 maart as. in Q-Factory.

Alle halve finalisten Bands/ElectronicsMolino, New Bliss, Veline, HYTES, Helena Hall, Kimberly Mungra, WANTON, Angelo Boltini, CYNBEL, TESSEL, Disk Space (publieksfavoriet), TWINS (POPnl), Sorry John (POPnl), Fusus (POPnl), Lester Blackfield (POPnl), Soap (POPnl), Cirrus Mino (POPnl), Mt. Atlas (POPnl), Bourbon Avenue (POPnl), BIRDSHAKER (POPnl) & WIES (POPnl)

Halve finalisten HipHopYoungtatta, RIX & Devn, 24K Water, 0321 WORLDWIDE, ROOKS, On The Fence, Q’n, Trevv, Cedje, Nobinh, JuliusRhymz, DE KRAKERHerrieschopprs, Rizzaiah, Astrogrizz, Johnny loves me, Jezzy Listen, LIL MG (publieksfavoriet), 54 GANG (POPnl), SKI & SIMBA (POPnl) & Djesco10 (POPnl)

Halve finalisten Singer- SongwritersTim Koehoorn, Josh Island, Raoul Michel, Alex, Gildor, Maria and the Bandit, Ella East, Mr. Marten, Sterre Weldring, Scott & Young, Jordi Martin, Ben Forte, Jade PraiZe, Something Like Sunshine, Foek Fo, Wouter van Weert, Kelly Briais (publieksfavoriet), Femke Bun (POPnl), Mary Confurius (POPnl), Kees (POPnl) & Sarah Sötemann (POPnl)