Rock Your Business: Promotie van je release

rock your businessVroeger was alles beter. Zeggen ze. Het was in ieder geval overzichtelijker. Wilde je een plaat uitbrengen, dan bracht je die naar de platenmaatschappij en alles werd voor je geregeld. De rechten, publishing en promotie. Nu de platenmaatschappijen een andere rol aannemen in het muzieklandschap, nemen de kansen voor de DIY muzikant toe. Maar hoe pak je de promotie van je release aan en waar begin je?

Welke punten zijn belangrijk voor een artiest rondom de promotie van je release? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe zet je online-, radio- of perspromotie in tijdens je release? Wanneer is het strategisch handig om je single, EP of album te releasen? Rock Your Business heeft voor deze editie, dinsdagavond 1 mei as. in de Melkweg, onder andere Fulco Polderman (Warner Music Benelux) en Cinderella Schaap (Professional Independent Music Promotion) uitgenodigd om hier meer over te vertellen. Moderator is Lars Kelpin (Grap Amsterdam Popmusic).

Ook deze editie van Rock Your Business wordt afgesloten met een demopanel, waarbij de sprekers feedback geven op je demo. Dus neem je muziek mee op cd of usb en pak die kans!

Datum: dinsdag 1 mei  en locatie: Melkweg Amsterdam Cinema – Ingang aan de Lijnbaansgracht
Deur open: 19:00 uur
Aanvang: 19:30 uur
Gratis entree (vol=vol)

Music Pitch: Streaming, Streaming, Streaming! Alle ins-en outs over streaming

Music pitchMuziek hoor je in 2018 via streaming. En dan hebben we het niet alleen over Spotify, Deezer, Tidal, maar ook nieuwe niche streamingdiensten en Youtube. Wat zijn de laatste ontwikkelingen met streamingdiensten? Hoe kan je er als artiest het meeste uithalen? En wat moet je als professional in de muziek écht weten? Maandagavond 16 april weer Music Pitch! Dit keer alle ins-en outs over streaming.

Met te gast:

Jacky van den Munckhof – Fuga. Dé Fuga-expert op het gebied van streaming. Kent alle best practises in promotie & analytics van muziek op streaming platforms. Daarnaast stuurt hij 3 promotions managers aan in NYC, London en Millaan. Hierdoor heeft hij ook uitgebreide kennis van het succesvol overbrengen van lokale acts naar het buitenland.

Harm Groustra – Buma Stemra. Woordvoerder bij Buma Stemra. Over auteursrechten via de streamingdiensten. Waaronder natuurlijk ook Youtube.

Sebastien Lintz – Sorted Management / Revealed Recordings. Heeft ervaring als artiest, maar werkt nu ook bij Revealed Recordings en Sorted Management. Kent dus de streaming scene van meerdere kanten en een duidelijke visie over de rol van traditionele partijen in de muziekbusiness.

Meer informatie over deze editie

Praktische informatie

  • Maandag 16 april van 20:00 tot 22:00 (Let op, ze beginnen echt om 20:00)
  • Korte talkshow + netwerkborrel achteraf
  • IJ-Zaal van de Tolhuistuin, ingang via restaurant
  • Gratis toegang, wel aanmelden via deze link
  • Voor updates, zet je op aanwezig voor het Facebookevenement

Muzikantendag 2018 in Melkweg en Sugarfactory

muzikantendag 2018Zaterdag 26 mei mogen we weer!

Laat je ontdekken door verschillende professionals uit de muziekindustrie, leer van andere muzikanten en trek je muziek naar een hoger niveau. Zo kun je met talloze professionals in gesprek over jouw muziek bij de “Demospreekuren”, waar mensen zitten van onder andere DWDD,3VOOR12Universal Music NL, NPO 3FMPunablogBMG Talpa Music,Friendly FireMassiveMusicOORAgents After AllTopbillin’,Amp.Amsterdam en NPO FunX. Ook zijn er natuurlijk weer diverse panels en flitscolleges.

Op een rijtje:
Muzikantendag 2018 in Melkweg en Sugarfactory
Zaterdag 26 mei, 11.00 – 18.00 uur
Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam

Kaarten kosten €15,- (excl. €2,05 servicekosten) en zijn te koop viawww.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen. Lid van Buma? Dan krijg je gratis toegang. Meld je aan via www.bumastemra.nl.

Donkere folk van Bear Valour bij Moo Sessions #15

bear valour moo sessionsNa een mooi en kwetsbaar optreden van Esther de Jong (zie: https://youtu.be/MbkPxlYV8q0) afgelopen februari, biedt het laatste weekend van maart folk van Bear Valour bij Moo Sessions.

Donkere folkmuziek met een dromerige, verlangende ondertoon wordt doorvlochten met samenzang van vier zangeressen, waarbij deze vlijmscherpe harmonieën- samen met stevige contrabas, gitaar en subtiele toetsen-  zorgen voor een warm en intens geluid.

Tijdens huiskamerconcerten gebeurt er altijd iets bijzonders tussen de band, het publiek en de muzikanten onderling. Het zijn juist deze intieme, sfeervolle optredens waarin de muziek volledig tot zijn recht komt. Het debuutalbum van Bear Valour ‘IN OCTOBER’ komt (heel logisch) begin maart uit en is tijdens de Moo Sessions verkrijgbaar.

Moo Sessions #15: zondagmiddag 25 maart as. om 16.00 uur, IJzerpad 17 in Rutten.

Halve finales Grote Prijs

GP halve finales 2018De Halve Finales in Zwolle, Eindhoven en Amsterdam: nu al een hoogtepunt van de Grote Prijs! In totaal spelen 36 Halve Finalisten, uit de genres Hiphop, Singer-songwriter en Bands/electronics, met elkaar in drie podia, op verschillende stages!  Klik hier voor meer informatie over de Halve Finales in Zwolle (22 maart), Eindhoven (8 april) en met o.a. Flavourland winnaar Samora  in Amsterdam (13 april).

Datum Popronde Almere 2018 is bekend!

popronde nieuw logo 2017Het grootste rondreizende muziekfestival trapt af op 13 september in Nijmegen en loopt door t/m 24 november in Melkweg- Amsterdam. Popronde Almere vindt plaats op zaterdag 29 september as.

De Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, maakt de data voor de editie van 2018 bekend. Van 14 september tot en met 25 november toert de karavaan met circa 130 talentvolle artiesten door het hele land. De aftrap vindt traditiegetrouw plaats in Nijmegen om daarna langs 40 andere steden te reizen en groots te eindigen met een spetterend eindfeest in Amsterdam.

De Popronde presenteert jaarlijks circa 130 muziekacts die ‘ertoe gaan doen’. Voordat grote namen als Chef’Special, De Staat, Racoon, Kensington en Dotan doorbraken, reisden ze mee met de Popronde en speelden op ‘aanraak afstand’, in de kroeg om de hoek! Ook dit jaar wordt Popronde Almere georganiseerd door Jan-Melle Liscaljet (coördinator) en Jens Lendering (producent en programmeur).

Op 29 september 2018 gaat het festival de cafés, podia, restaurants en lunchrooms in Almere weer overnemen en wordt het centrum omgetoverd in een groot festivalterrein.

Check de Facebookpagina van Popronde Almere voor meer info. Ook meedoen als podium in Almere Centrum? Meld je aan via almere@popronde.nl.

Socials: facebook.com/poprondealmere        Instagram: poprondealmere

Meld je aan voor het event en blijf op de hoogte: https://www.facebook.com/events/420662511701801/

Extra informatie over de Popronde

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt. In 2018 strijkt Popronde neer in 41 steden: van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag. In elke stad treden op één avond circa 30 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafés, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein. De Popronde is in elke stad gratis toegankelijk.

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ‘n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden 130 bands uit de circa 1100 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en bevat zeker geen wedstrijdelement!

3FM, VPRO’s 3VOOR12, Never Mind The Hype, OOR, FestivalInfo, Pinguin Radio, The Daily Indie zijn mediapartners van Popronde.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds voor Cultuurparticipatie, de deelnemende gemeentes en de circa 750 deelnemende locaties.

De Almeerse editie wordt georganiseerd door Cultureel Management Liscaljet en Jens Lendering in samenwerking met Gemeente Almere, Almere Centrum, 3voor12 Flevoland en Stichting Loods4. Popronde Almere wordt voor de achtste keer georganiseerd.

De acts die mee mogen touren met de Popronde worden geselecteerd door een selectiecommissie, die bestaat uit onafhankelijke professionals die artistiek-inhoudelijk werkzaam zijn in de muzieksector. De selectiecommissie is dit jaar uitgebreid naar bijna 150 professionals uit de Nederlandse muzieksector, en waar onder meer Peter van der Ploeg (NRC), Anna Veenstra (Melkweg Amsterdam), Tinka Hoek (Paradiso), Eric van Holland (FunX) en Froukje Bouma (SPEC.) aan worden toegevoegd. De selectie voor Popronde 2018 wordt op 1 mei bekendgemaakt. Alle leden van de selectiecommissie zijn te vinden op www.popronde.nl/selectiecommissie.

Voor een impressie in beeld: https://youtu.be/IWNO5DbVT6U

popronde.nl

facebook.com/popronde

instagram.com/popronde

twitter.com/popronde

 Popronde 2018 biedt

41 steden, circa 130 geselecteerde bands (uit meer dan 1000 aanmeldingen). Popronde 2018 verwacht meer dan 1600 optredens bij circa 800 deelnemende podia, minstens 155.000 bezoekers.

13/09          Nijmegen                                18/10         Assen

14/09          Apeldoorn                               19/10         Venlo

15/09          Gouda                                     20/10         Amersfoort

16/09          Roermond                              21/10         Zutphen

20/09          Delft                                       25/10         Leiden

21/09          Leeuwarden                           26/10         Arnhem

22/09          Heerlen                                  27/10         Sittard

23/09          Hengelo                                  28/10         Hoorn

27/09          Wageningen                           01/11         Emmen

28/09          Eindhoven                               02/11         Zwolle

29/09          Almere                                   03/11         Rotterdam

30/09          Woerden                                04/11         Venray

04/10          Groningen                              08/11         Middelburg

05/10          Den Bosch                              09/11         Alkmaar

06/10          Haarlem                                 10/11         Deventer

07/10          Dordrecht                               11/11         Hilversum

11/10          Utrecht                                    15/11         Breda

12/10          Tilburg                                    16/11         Enschede

13/10          Oss                                          17/11         Den Haag

14/10          Harderwijk                              18/11         Meppel

24/11         Amsterdam (Eindfeest)

Programma Popronde Almere 2017 (vorig jaar)

https://www.popronde.nl/steden/almere

Zie ook de afspeellijsten voor Spotify en Youtube:

https://www.youtube.com/playlist?list=PL8IYO9Sr5VA414mTUGjHS8P-ehncfX31Q

https://open.spotify.com/user/poprondealmere/playlist/7nzuDto7wdRziGQgMwR3wu

GROW Festival kondigt nieuwe line-up 2018 aan

grow 2018Op 23 juni staat Utopia Eiland in het teken van hiphop en dancehall

Nederland kent veel festivals, maar er zijn er niet veel die op een onbewoond eiland plaatsvinden. GROW Festival brengt daar verandering in door het Utopia Eiland voor één dag, op zaterdag 23 juni, als festivallocatie om te dopen. Deze groene oase ligt nabij het centrum van Almere en levert met haar vier hectare aan wilde natuur een uitgelezen locatie voor GROW Festival, dat zich focust op hiphop, r&b en dancehall. Bekend is gemaakt dat onder andere Freddy Moreira, Dopebwoy, DYNA, Girls Love DJ’s, Vunzige Deuntjes Soundsystem, Happy Feelings, I Am Aisha, DJ Flava en De Danshal zijn bevestigd. Er is een beperkt aantal early birds te verkrijgen voor €17,50. Reguliere tickets kosten €22,50. De kaartverkoop start vrijdag 2 maart om 12:00 uur via growfestival.nl.

Deze zomer vindt de derde editie van GROW Festival plaats. Op de twee podia is dit jaar niet alleen hiphop te horen, maar kan het publiek ook los gaan op r&b, dancehall en moombahton. De focus ligt bij de mainstage op de sound van nu, met namen als DYNA, Freddy Moreira en Dopebwoy. Op de throwback stage worden herinneringen van vroeger naar boven gehaald. Nostalgie zal de boventoon voeren met acts als Happy Feelings, DAISY en DJ Aiscream.

Utopia Eiland maakt onderdeel uit van Floriade 2022, wat verwijst naar het jaar dat er een wereldexpositie plaatsvindt. Stichting Urban Greeners beheert het eiland. GROW Festival heeft de eer om hier één keer per jaar een festival te mogen organiseren. Naast het muzikale programma verzorgt Urban Greeners het randprogramma. Vorig jaar konden bezoekers van GROW Festival onder andere Tinderen op basis van hun DNA, popcorn van planten maken en een skateboard ‘bakken’ van grachtenplastic. Informatie over het randprogramma van dit jaar wordt later bekend gemaakt.

GROW festival  – Zaterdag 23 juni – 13:00 – 23:00 uur – Utopia eiland, Almere

www.growfestival.nl     Facebook event

Voorlopige line-up

Mainstage: Freddy Moreira, Dopebwoy (live), DYNA, Vunzige Deuntjes Soundsystem, Girls Love DJ’s, I Am Aisha (live), WaxFiend, DJ Flava, De Danshal Selektaz.

Throwback stage: Happy Feelings, DAISY, DJ Aiscream, Mikey Nice, Alamaison, Fab X Paans, Nikky Adriana, Damn Son.

Finalisten Wanted 2018 bekend

wanted finale 2018De finalisten van hiphopcompetitie Wanted 2018 zijn bekend! Zeven finalisten, waaronder één Flevolandse-, staan op zaterdag 7 april in de finale Most Wanted 2018 – The Final Showcase in de Melkweg Amsterdam. Uit de drie voorrondes kwamen drie winnaars en plaatsten vier acts zich via een wildcard. De line-up voor de finalestrijd bestaat uit: Tatted Tino, Team Gamble (Almere!), Mopperatchi, Young Villian, Pjotr, Djesco en HerrieSchoppr’s. GRAP organiseert Wanted om hiphopacts de kans te geven zich te presenteren aan pers, publiek en media.

Prijzenpakket

De winnaar gaat uiteindelijk naar huis met een prijzenpakket met daarin onder meer: een professionele fotoshoot, zakelijke coaching, een workshop produceren bij Abbey Road Institute, optredens, een radio-interview, een waardecheque voor muziekinstrumenten, een tegoed voor repetitieruimte, studiotijd bij Sonic City Studios en een tegoed voor de online distributie van muziek. Het volledige prijzenpakket is hier te vinden.

Verloop van de competitie

De winnaar van iedere Talent Show ging direct door naar Most Wanted 2018 – The Final Showcase op zaterdag 7 april in de Melkweg. De overige plekken in de finale werden gevuld door vier wildcards, die werden toegewezen door de jury. Wanted wordt gehost door Lost & T.Milan en dj All1NE (SoulTrash). De deelnemers worden begeleid door de coaches: Kimo, Leeroy (Zwart Licht) en Skinto (Stepherd & Skinto).

Voor in de agenda

Most Wanted 2018 – The Final Showcase I Zaterdag 7 april 2018

Tatted Tino I Team Gamble I Mopperatchi I Young Villian I Pjotr I Djesco I HerrieSchoppr’s

Melkweg I Lijnbaansgracht 234a | 020 531 8181 | www.melkweg.nl

Entree €11,35 (excl. lidmaatschap) | Hosts: Lost & T.Milan en dj All1NE (SoulTrash)

Over Wanted

Wanted is dé competitie voor hiphopacts uit Nederland. In het tweeëntwintig jarig bestaan is de competitie een kweekvijver voor hiphoptalent gebleken. Zo deden in eerdere edities bekende namen als SoulTrash, De Nachtdienst, The Partysquad, Makkie & KrankJoram, Lange Frans, Surya, Ome Omar en NPNG mee. Grizzly mocht zich vorig jaar Most Wanted 2017 noemen.

ESTHER DE JONG BIJ MOO SESSIONS

Esther-41De tijd vliegt met aLweer de tweede Moo Sessions van 2018: zondagmiddag 25 februari wacht een eigenzinnig optreden van Esther de Jong .

Esther de Jong schrijft Nederlandse dagboekmuziek. Met nummers over liefde, (ver)dwalen en hartenpijn, sleurt ze je mee naar een ondergrondse wereld; daar waar het weliswaar grotendeels al benauwend, grijs en grauw is maar waar altijd ruimte is om nóg dieper te graven. Want tja, ze houdt nu eenmaal van graven. Hopende iemand stil te doen staan, een oog te openen, een wenkbrauw op te doen trekken of iets open te breken.

In 2015 studeerde Esther de Jong af aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Ze heeft onder meer al opgetreden bij Oerol, Noorderzon en Eurosonic Noorderslag. Afgelopen jaar kwam haar eerste clip Van mij uit.

Foto: Xanne Wijkamp

De Moo Sessions bestaat uit een maandelijks (semi) akoestisch optreden, binnen  huiselijke & agrarische sferen van een heuse boerderij. Er vinden steeds gedurende het jaar zes edities plaats, bestaande uit de zaterdagavond in Diepenheim en aansluitende de zondagmiddag in Rutten.

Moo Sessions #14 zondagmiddag  25 februari om 16.00 uur, IJzerpad 17 in Rutten. De entree is € 7,50- en de opbrengst gaat naar de band of act.

Mail: info@culturalexpores.nl

Web: http://culturalexplores.nl/sessions.html

Facebook: https://www.facebook.com/events/140453906650471/

Deelnemers Wanted 2018 bekend

wanted 2018 deelnemersDe deelnemers van hiphopcompetitie Wanted 2018 zijn bekend. Eenentwintig acts, waaronder onze Iyobel, nemen het in drie Talent Shows tegen elkaar op om Most Wanted 2018 te worden. De voorrondes zijn op vrijdag 9 februari, zaterdag 10 februari en vrijdag 16 februari in Q-Factory in Amsterdam. Zeven acts (de drie winnaars van de voorrondes en vier acts met een wildcard) strijden uiteindelijk op zaterdag 7 april in de Melkweg om de titel Most Wanted 2018.

De coaches Skinto (Stepherd & Skinto), Kimo en Leeroy (Zwart Licht) geven advies en feedback op de optredens. Ook krijgen de deelnemers diverse workshops (o.a. bij Abbey Road Institute) aangeboden. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket met daarin onder andere: een professionele fotoshoot, zakelijke coaching, een waardecheque voor muziekinstrumenten en studiotijd bij Sonic City Studios. Het volledige prijzenpakket is hier te vinden.

Voor in de agenda: Alle Talent Shows: Q-Factory, Amsterdam | Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 | Tickets: €6,- verkrijgbaar aan de deur | Hosts: Lost & T.Milan en dj All1NE (SoulTrash) | www.q-factory-amsterdam.nl

Zaterdag 7 april: Most Wanted – The Final Showcase Melkweg (OZ) Hosts: Lost & T.Milan en dj All1NE (SoulTrash) | www.melkweg.nl