Melden financiële schade bij Popcoalitie

Popcoalitie

De Popcoalitie vertegenwoordigt de popsector in de breedste zin des woords – live, makers, talentontwikkeling en producenten. In onze lobby blijkt onze achillespees het gebrek aan cijfers en andere belangrijke informatie te zijn. Wie, waar, wat, hoeveel en hoezo dan. We zijn dit momenteel aan het oppakken met onder andere het ministerie van OCW, die ons met onderzoek helpen bij het in kaart brengen van onze sector.

MAAR juist nu met de ‘coronacrisis’ is het belangrijk dat de Popcoalitie in alle dialogen duidelijk kan maken wat de schade is waar we het over hebben. Daarom willen we iedereen vragen deze zoveel mogelijk in te vullen in ons formulier. Dit geldt voor artiesten, crew, boekingen-en managementkantoren, organisatoren, van alle niveaus. Juist van alle niveaus.

– Alle informatie is welkom, en liefst zsm.

– Het is toegestaan om dit formulier meerdere malen in te vullen met een nieuwe melding indien nodig.

– We zullen deze informatie gebruiken in rapportages – als we je naam niet mogen gebruiken, dan kan je dat aanvinken. Hoe meer sprekende voorbeelden, met naam en toenaam, hoe beter.

– Ben je ZZP’er? Vul dan ook vooral dit formulier in van de Kunstenbond https://kunstenbond.typeform.com/to/YdKUkm

Inschrijven voor de Grote Prijs van Nederland 2020 kan vanaf nu!

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'GPNL DE GROTE PRIJS VAN NEDERLAND INSCHRIJVING GEOPEND WWW.GROTEPRIJSVAN.NL'

De inschrijving voor de Grote Prijs van Nederland 2020 is vanaf NU open!

Vanaf vandaag kunnen hiphop acts, bands, singer-songwriters en elektronische acts zich aanmelden voor de Grote Prijs van Nederland 2020. De Grote Prijs van Nederland is de langstlopende landelijke popmuziek competitie van ons land voor muzikanten met eigen repertoire. Anders dan in voorgaande jaren zijn er geen verschillende categorieën binnen de Grote Prijs van Nederland. Alle categorieën zijn samengevoegd in één competitie, op zoek naar ‘de beste live act van Nederland’.

Acts vanuit alle genres krijgen de kans om tijdens de finale op zaterdag 23 mei as. in de Melkweg Amsterdam te strijden om de titel ‘Beste live act van Nederland’!

In totaal treden 28 acts op bij een van de vier halve finales in de regio/ voor een plaats in de finale, te weten:

 • Regio West: woensdag 15 april – Rotown, Rotterdam
 • Regio Zuid: donderdag 16 april – Effenaar, Eindhoven
 • Regio Midden: woensdag 22 april – EKKO, Utrecht
 • Regio Noord: vrijdag 24 april – Hedon, Zwolle

Er zijn twee manieren om als act deel te nemen aan de Grote Prijs van Nederland; als afgevaardigde/ bijvoorbeeld door het winnen van een provinciale popprijs als Flavourland.

Naast deze afgevaardigden vanuit alle provincies van Nederland, is er ook een open inschrijving. Aanmelden kan tot en met 31 maart via: https://groteprijsvan.nl/inschrijven.

Wedstrijdverloop

De deelnemers uit de open inschrijving worden door een deskundige vakjury beoordeeld en geselecteerd. In totaal strijden 28 acts tijdens vier halve finales voor een plek in de finale op zaterdag 23 mei in de Melkweg in Amsterdam. De halve finales vinden eind april plaats in Zwolle, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven.

Acht acts plaatsen zich voor de finale, waar uiteindelijk één act de beker in ontvangst mag nemen met een mooi prijzenpakket bestaande uit opnamebudget, coaching, diverse optredens en de titel ‘beste live act van Nederland’. Naast de winnaar van de Grote Prijs van Nederland is er ook een publieksprijs en een prijs voor de beste muzikant van de avond.

De Grote Prijs van Nederland staat sinds 1983 bekend als dé competitie voor jong poptalent en is dit jaar een nauwe samenwerking aangegaan met POPnl en Muzikantendag. Deze organisaties geloven in de kracht van de Nederlandse popmuzikant, maar zien ook dat jonge ambitieuze artiesten een opstap en begeleiding nodig hebben om verder te komen. De Grote Prijs heeft eerder al veel grote talenten voortgebracht. Typhoon, Eefje de Visser, Kalibwoy, Lucky Fonz, Dio, Ronnie Flex en Ali B stonden allemaal in de finale. En vanaf vandaag kunnen de popartiesten van de toekomst zich via www.groteprijsvan.nl weer aanmelden voor de Grote Prijs 2020.

 

Convenant Talentontwikkeling in de Popmuziek

convenant 2020

Op 16 januari jl. is tijdens Eurosonic Noorderslag in de SPOT Groningen (voorheen Oosterpoort) het Convenant Talentontwikkeling in de Popmuziek 2020-2024 gepresenteerd. De initiatiefnemers POPnl, Kunstbende, Popsport en Popronde ondertekenden het convenant waarin afspraken worden gemaakt over de talentontwikkeling in de popmuziek de komende vijf jaar.

Dit convenant betreft alle genres in de popmuziek en verzekert de gezamenlijke inzet van de betrokken partners voor een blijvende groei en investering in talentvolle muzikanten door activiteiten, kennis en netwerk met elkaar te verbinden. Met als resultaat een toekomstbestendige en duurzame infrastructuur voor talentontwikkeling en daarmee een dynamische popmuzieksector in Nederland. Dit convenant is daarnaast ook een uitnodiging voor alle in de popsector actieve organisaties, om kennis te delen en samenwerkingen aan te gaan om gezamenlijk het klimaat voor popmuzikanten te versterken.

Het Convenant Talentontwikkeling in de Popmuziek 2020-2024 is gratis te downloaden op http://www.popnl.nl/activiteiten/

Skallebieter wint Flavourland 2019

beker helemaal

 

In een kolkend De Meester speelt Skallebieter (Urk) zich naar een eerste plaats en daarmee winnaar van Flavourland 2019  en kan zich één jaar lang de beste band van Flevoland noemen!skallebieter

Impulsix (Leystad) krijgt de tweede- en Oes (Almere) de derde plaats; beide zijn uitgenodigd om op Jolpop 2020 te spelen.

De andere finalisten waren  Sigmunds Freund, RedRidingHood, Mars, Those Left Standing en Psychose.

 

Meer nieuws en veel foto’s volgen op www.facebook.com/flavourlandmusic/en www.instagram.com/flavourlandmusic/

 

Alle finalisten Flavourland 2019 bekend!

 

 

De laatste voorronde in een uitverkocht De Klos in Emmeloord zit erop. Alle finalisten zijn bekend, het niveau was dit jaar hoog. Daarmee wacht dé provinciale popprijs van Flevoland een gedenkwaardige finale op vrijdag 6 december as. in Poppodium De Meester te Almere met een overvol programma dat de maat genomen wordt door een deskundige vakjury.

Psychose, Those Left Standing, Mars, Oes, RedRidingHood (allen uit Almere), Impulsix (Lelystad), Sigmunds Freund (Emmeloord) en Skallebieter (Urk) zijn deFlevolandse bands en acts die gaan strijden om eeuwige roem en vette prijzen met als kers op de taart automatische plaatsing voor de halve finale van de Grote Prijs van Nederland 2020.

Zeventien band en acts namen afgelopen weekend het tegen elkaar op in Almere, winnaar Oes en Emmeloord, winnaar Skallebieter.  Eerder vond de Lelystadse voorronde plaats met winnaar Sigmunds Freund.

Alle bands en acts hebben daarmee  een heftige voorronde met vakjury-beoordeling achter de kiezen. Drie finalisten wisten zich rechtstreeks te plaatsen, twee deelnemers konden zich plaatsten dankzij de stem van het publiek; Mars en Those left Standing en er waren drie Wildcards te vergeven aan Impulsix, RedRidingHood en Psychose.

 

Uitslag I-e voorronde in Corneel

schild _flavourland_DEF zonder ster negatief

De kop van Flavourland 2019 is eraf en daarmee is de uitslag bekend van de 1-e voorronde in Corneel op zondag 27 oktober jl.

De eerste plaats gaf de jury aan Sigmunds Freuds, die daarmee zeker is van deelname aan de finale.

De tweede plaats werd gedeeld door Imad the World en Impulsix.

Chears en Delayed kregen de meeste stemmen van het publiek.

Foto’s zijn van Don Weemering

Programma Popronde Almere

popronde nieuw logo 2017

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2019 strijkt Popronde neer in 41 steden: van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig! In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

De Popronde is in elke stad gratis toegankelijk en daarmee ook de Almeerse Popronde op zaterdag 28 september as.

 De Almere line up:

14:00 Tim Koehoorn Het Beeldverhaal, Schutterstraat 27 1

14:30 Aidan & the Wild Utopia Eiland, Archerpad 12 2

15:00 Ben Forte Tante Truus, Marktmeesterstraat 141 3

15:45 Mc Lost Uitfestival, Grote Markt 4

16:30 Wolf & Moon Utopia Eiland, Archerpad 12 2

19:30 Jade PraiZe Black Cockatoo, Bottelaarspassage 89 5

19:45 Robin Kester Hi-Fi Klubben Almere, Citadel 30 6

20:00 Three Little Clouds FINN, Koopmanstraat 3-7 7

20:30 Despicable Heroes De Meester, Rentmeesterstraat 2 8

20:45 LO-FI LE-VI KAF, Esplanade 10 9

21:10 Foxlane Endzjin, Rentmeesterstraat 2b 10

21:30 Boyle De Bergerrie, Grote Markt 42-44 11

Electric Company Café Op 2, Stadhuisplein 2 12

Simon Keats Hi-Fi Klubben Almere, Citadel 30 6

21:45 Deathtrap De Meester, Rentmeesterstraat 2 8

22:00 PsySo Black Cockatoo, Bottelaarspassage 89 5

Real Derek KAF, Esplanade 10 9

22:30 Alison Marble De Bergerrie, Grote Markt 42-44 11

The Vices Endzjin, Rentmeesterstraat 2b 10

23:00 Fjaler Hi-Fi Klubben Almere, Citadel 30 6

Voidcrawler De Meester, Rentmeesterstraat 2 8

23:15 Damndamy KAF, Esplanade 10 9

Destructive Penguins Café Op 2, Stadhuisplein 2 12

23:45 SpeakEasy Endzjin, Rentmeesterstraat 2b 10

00:30 Disk Space KAF, Esplanade 10 9

01:30 Druiprek KAF, Esplanade 10 9

Afterparty


Diskpace, Druiprek – KAF, 00:30


Inschrijven voor Flavourland 2019

Flavourland finale in UG
Flavourland finale in UG

Vanaf nu: inschrijven voor Flavourland 2019, de provinciale popprijs van Flevoland. Dé kans om als ‘beste band of act van Flevoland’ te eindigen .

Én de winnaar skipt de voorselectie van- en plaatst zich direct voor de halve finale van de Grote Prijs van Nederland.

De voorrondes zijn op:

 • zondagmiddag 27 oktober                                 Corneel, Lelystad
 • vrijdag 8 november                                          Poppodium De Meester, Almere
 • zaterdag 9 november                                        De Klos, Emmeloord

  De finale is op:

 • vrijdag 6 december                                        Poppodium De Meester, Almere

Ja leuk allemaal, maar wat valt er eigenlijk te winnen?

Naast moddervette (geld)prijzen à € 1.000,- voor de winnaar, ook directe plaatsing bij de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, een zwaar vergulde bokaal en voor één jaar gegarandeerde roem tot minimaal aan de provinciegrenzen.

En één van de finalisten speelt op Jolpop 2020, het leukste festival van Lelystad.

Voor wie?

 • Alle muziekstijlen zijn welkom. Aanmelden=deelnemen; d.w.z. de wedstrijd heeft een open inschrijving en elke Flevolandse band/act kan meedoen.
 • Een band/act is Flevolands als minimaal één van de leden in Flevoland woonachtig is.
 • Deelname is kosteloos.

Aanmelden

Kan tot en met dinsdag 1 oktober as. door het invullen & inzenden van het inschrijfformulier, te vinden op www.flavourland.nl

Check voor meer nieuws ook www.facebook.com/flavourlandmusic, www.corneel.nl, www.demeesteralmere.nl en www.de-klos.nl

Door wie?

Flavourland 2019 is de provinciale popprijs voor alle bands & acts uit de provincie Flevoland, georganiseerd door CAF i.s.m. poppodia De Meester, Corneel en De Klos.

De winnaars van de lokale voorrondes, een aantal publiekswinnaars en de wildcardwinnaars stromen  door naar de Flavourland-finale.