Deelnemers Wanted 2018 bekend

wanted 2018 deelnemersDe deelnemers van hiphopcompetitie Wanted 2018 zijn bekend. Eenentwintig acts, waaronder onze Iyobel, nemen het in drie Talent Shows tegen elkaar op om Most Wanted 2018 te worden. De voorrondes zijn op vrijdag 9 februari, zaterdag 10 februari en vrijdag 16 februari in Q-Factory in Amsterdam. Zeven acts (de drie winnaars van de voorrondes en vier acts met een wildcard) strijden uiteindelijk op zaterdag 7 april in de Melkweg om de titel Most Wanted 2018.

De coaches Skinto (Stepherd & Skinto), Kimo en Leeroy (Zwart Licht) geven advies en feedback op de optredens. Ook krijgen de deelnemers diverse workshops (o.a. bij Abbey Road Institute) aangeboden. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket met daarin onder andere: een professionele fotoshoot, zakelijke coaching, een waardecheque voor muziekinstrumenten en studiotijd bij Sonic City Studios. Het volledige prijzenpakket is hier te vinden.

Voor in de agenda: Alle Talent Shows: Q-Factory, Amsterdam | Zaal open: 20:30 | Aanvang: 21:00 | Tickets: €6,- verkrijgbaar aan de deur | Hosts: Lost & T.Milan en dj All1NE (SoulTrash) | www.q-factory-amsterdam.nl

Zaterdag 7 april: Most Wanted – The Final Showcase Melkweg (OZ) Hosts: Lost & T.Milan en dj All1NE (SoulTrash) | www.melkweg.nl

MOO SESSIONS MET STANDUP ’69

S69_Press_1BW moo 2018Alweer het derde jaar van de Moo Sessions trapt op 28 januari af; met iedere laatste zondagmiddag van de komende zes maanden een huiskamerconcert op een heuse boerderij in Rutten.

Standup ‘69 bijt de spits af en gaat bewijzen dat hun door indie- en spacerock beïnvloede muziek ook akoestisch uitstekend uit de verf komt.

Standup ’69 is een indie rock trio uit Rotterdam met een voorliefde voor catchy nummers met een psychedelisch randje. De muziek neemt je mee door een landschap van strakke drums, zwevende gitaren, snijdende synths, samples en dromerige zang. De liveshow is hard, sexy en overweldigend maar speciaal voor de Moo Sessions hult de band zich in een intieme akoestische sfeer.

De Moo Sessions bestaat uit een maandelijks (semi) akoestisch optreden in de huiselijke sfeer van een boerderij, waarbij gedurende het jaar zes edities plaatsvinden: op zaterdagavond in Diepenheim en aansluitend op zondagmiddag in Rutten.

Moo Sessions #13 zondagmiddag 28 januari om 16.00 uur, IJzerpad 17 in Rutten. De entree is € 7,50 en de opbrengst gaat in z’n geheel naar de band of act. Je kunt ook donateur worden, als je dit initiatief wilt ondersteunen. Je betaalt dan € 30,- en krijgt een bijzondere passe-partout waarmee je alle optredens in 2018 kan bijwonen.

Mail: info@culturalexpores.nl

Web: http://culturalexplores.nl/sessions.html

Facebook: https://www.facebook.com/events/1595427960540791/

Wie hebben gewonnen?

De uitslag van Flavour 2017 is de volgende:Flavourland2018_Posteropzet_voorronde_def

– Norah Jane (Almere) is met haar eerste plaats niet alleen de winnaar, maar met 14 jaar ook de jongste winnaar in de geschiedenis van Flavourland.

– RUV (Dronten) is tweede geworden.

– Goddamn Dinosaur (Lelystad)  kreeg de derde plaats én won daarbij ook de publieksprijs.

 

Wanted – ook Flevolanders!

Wanted2018 inschrijfflyerInschrijving Wanted 2018 van start en de inschrijving voor de hiphopcompetitie Wanted is geopend.

Tape-acts, hiphopbands en hiphopmuzikanten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de Nederlandse hiphopcompetitie.

GRAP organiseert de competitie om aanstormende hiphopacts de kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie.

De deelnemers worden tijdens de competitie begeleid door coaches Leeroy (Zwart Licht), Skinto (Stepherd & Skinto) en Kimo.

De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket met onder meer een clipshoot en een waardecheque voor muziekinstrumenten.

Deelnemers kunnen zich tot en met maandag 8 januari 2018 inschrijven via www.grap.net.

 

Uit alle inschrijvingen worden 21 deelnemers geselecteerd die doorgaan naar een van de drie Talent Shows op donderdag 8 februari, vrijdag 9 februari en zaterdag 10 februari in Q-Factory in Amsterdam.

Van iedere Talent Show gaat de winnaar direct door naar de finale.

De overige vier plekken in de finale worden ingevuld door wildcards, toegekend door de jury.

De finale, Most Wanted 2018 – The Final Showcase, is op zaterdag 7 april in de Melkweg (OZ).

Wanted wordt gehost door Lost & T.Milan en dj All1NE (SoulTrash). T

ijdens de competitie worden meerdere workshops georganiseerd voor de deelnemers. Ze krijgen hier zakelijke informatie en feedback op hun producties en optredens.

Prijzenpakket

De winnaar gaat uiteindelijk naar huis met een prijzenpakket met daarin onder meer een professionele video- en fotoshoot, zakelijke coaching, een workshop over produceren, optredens, een radio-interview, een waardecheque voor muziekinstrumenten, een tegoed voor oefenruimtes, studiotijd en een tegoed voor de online distributie van muziek.

Het volledige prijzenpakket is hier te vinden.

Inschrijven

Acts kunnen zich tot en met maandag 8 januari inschrijven via het online inschrijfformulier op www.grap.net.

Daarbij moet ook een geluidsopname, promotiefoto en biografie upgeload worden.

 

Over Wanted

Wanted is dé competitie voor hiphopacts in heel Nederland. In het tweeëntwintig jarig bestaan is de competitie een kweekvijver voor hiphoptalent gebleken. Zo deden in eerdere edities bekende namen als SoulTrash, De Nachtdienst, The Partysquad, Makkie & KrankJoram, Lange Frans, Surya, Ome Omar en NPNG mee. Grizzly mocht zich vorig jaar Most Wanted 2017 noemen.

 

Meer informatie: Website / E-mail / Facebook / Twitter / Instagram / Youtube

Flavourland 2017, wie gaan er naar de finale?

schild _flavourland_DEF zonder ster positief witSpannend, ook door een erg goede line up:  de uitslag van de voorronde in De Meester – Almere is daarmee de volgende:

De jury bepaalt dat:

1./ eerste plaats is vNorah Janeoor Norah Jane (dus finalist),

2./ de tweede plaat voor Bolivar (dus finalist) ,

3./en derde plaats Gravity Circus (eervolle vermelding).

Qua publieksprijs maken Iyobel én De Bromkatten kans op een plaats in de finale, mist de publieksstemmen in De Klos daarbij achterblijven.

 

Tweede voorronde zaterdag 25 november in een uitverkochte De Klos- Emmeloord met een heel sterke deelnemers besloot de jury dat;

1. nummer één van de avond RUV (finaleplaats) was,RUV

2. de tweede plaats naar Doominoo (finaleplaats) ging en

3. als derde Goddamn Dinosaur (eervolle vermelding) eindigde.

Backland en RUV behaalden meer publieksstemmen dan de publiekswinnaars van De Meester-voorronde; zodat Backland in de finale terug te zien & horen is. RUV heeft als jurywinnaar sowieso een finaleplaats, zodat Iyobel (meeste stemmen in De Meester) daarmee geplaatst is voor de finale.

De wildcard (en daarmee de laatste finalist) wordt maandag as. bekend gemaakt op deze site en facebook.com/flavourlandmusic. De winnaar van ‘Vers’ is automatisch geplaatst.

Naast deze behoorlijk droge opsomming en iets te feitelijke verslaglegging vind je gelukkig de pas écht smeuïge verhalen, heftige roddels, compromitterende foto’s en schokkende filmpjes op 3voor12/flevoland en facebook.com/flavourlandmusic.

Moo Sessions: nieuwe serie en word donateur

moo sessionsOok komend jaar zijn weer de maandelijkse Moo Sessions op de boerderij aan het IJzerpad 17 in Rutten.

Gedurende zes maanden vindt iedere laatste zondagmiddag van de maand daar een huiskamerconcert plaats (zie ook: www.culturalexplores.nl/sessions.html) en deze serie vormt daarmee een waardevolle aanvulling op het bestaande aanbod in Rutten en de Noordoostpolder .

Moo Sessions zoekt daarom weer donateurs die € 30,- willen bijdragen om de editie van 2018 mede mogelijk te maken. Dit bedrag komt volledig ten goede aan de optredende bands & acts.

Als donateur krijg je een passepartout waarmee je alle zes huiskamerconcerten kunt bijwonen. Meer weten en/ of donateur worden. Mail naar in info@culturalexplores.nl

Zonder publiek geen Moo Sessions. Dus dank voor je bezoek, ondersteuning, suggesties, donatie en/ of vertrouwen.

Alvast voor in jouw agenda:

Zondag 31 januari, 16.00 uur

Zondag 25 februari, 16.00 uur

Zondag 25 maart, 16.00 uur

Zondag 29 april, 16.00 uur

Zondag 27 mei, 16.00 uur

Zondag 24 juni, 16.00 uur

 

Fondsen en subsidies voor muziekprojecten

M bizzFondsen en subsidies voor muziekprojecten: ze zijn er nog steeds en ze hebben nog steeds behoorlijk wat geld te verdelen. Maar de beslissers besteden hun geld graag goed, dus is een ijzersterke aanvraag essentieel. Hoe zorg je ervoor dat jouw project positief wordt beoordeeld?

Ineke Smits, misschien wel de beste fondsenwerver in de muzieksector, geeft je alvast het volgende mee:

Jouw artistieke passie is het hart van jouw aanvraag, maar voor de adviescommissies slechts een deel van het verhaal. Fondsen willen ook dat dat jij ondernemerschap laat zien: Weet je wat voor publieksgroepen op je muziek afkomen, en weet je hoe je deze kunt bereiken?

Het antwoord op deze vragen krijg jij donderdag 9 november tijdens de workshop Fondsen & Subsidies.

In een kleine groep van maximaal 13 deelnemers krijg je tijdens deze workshop essentiële basiskennis over subsidie/fondsen aanvragen. En natuurlijk alle ruimte voor jouw individuele vragen. Op basisniveau, dus voor mensen die nog weinig ervaring hebben met fondsenwerving.

Meer informatie over de workshop

Praktische informatie

  • Donderdag 9 november van 14:30 tot 17:00, daarna drankje aan de bar
  • Max. 13 deelnemers, veel ruimte voor eigen inbreng
  • Locatie: Lloyd Hotel Amsterdam
  • Kosten: €35,- excl. BTW, Ntb leden/Gigstarter PRO: €30,- excl. BTW

Flavourland 2017 deelnemers bekend

Flavourland2018_Poster1_defDe twee voorrondes vinden deze november in Almere en Emmeloord plaats en aankomende december is de finale in Lelystad.

Per voorronde gaan twee vakjuryprijswinnaars direct door naar de finale. Pas aan het einde van de laatste voorronde is bekend welke drie bands/ acts de meeste publieksstemmen hebben gekregen om finalist te worden. Alleen de winnaar van de Almeerse bandcontest ‘Vers’ is automatisch nu al zeker van een finaleplaats

1-e voorronde: Poppodium De Meester, Almere

Vrijdag 24 november. Aanvang: 20.00 uur/ zaal open 19.30 uur. Entree: € 5,-

Gravity Circus, Kelevino, Iyobel, Marijn Zwart, Norah Jane (allen uit Almere) en ACES, Bolivar, De Bromkatten (allen uit Lelystad).

Gravity Circus (Band Picture)

2-e voorronde: De Klos, Emmeloord

Zaterdag 25 november. Aanvang: 21.00 uur/ zaal open 20.30 uu. Entree: € 5,-

Backland (Emmeloord), Between May and April (Emmeloord/Urk), RUV (Dronten), Goddamn Dinosaur, Fleetwood Back, Cloudy Daze en Smiley Virus(allen uit Lelystad).

Goddamn

Finale: Poppodium Underground, Lelystad, zaterdag 16 december

Gastheer van-dit-alles is Flevolands levende legende Olmo.

NB: denk je “waarom staan wij er niet tussen?”, wordt dan reservedeelnemer!

“En hoe word ik dat?” Download (en mail) het deelnameformulier op www.flavourland.nl.

Norah Jane

Flavourland is de bandwedstrijd voor alle bands & acts uit de provincie Flevoland, georganiseerd door CAF (Centrum Amateurkunst Flevoland), i.s.m. poppodia De Meester, Underground en De Klos.Bromkattencloudy daze

 

 

 

De winnaars van de lokale voorrondes, een aantal publiekswinnaars én de winnaar van ‘Vers’ stromen door naar de Flavourland-finale.