Flavourland 2018; inschrijven vanaf nu!

Flavourland finale in UG
Flavourland finale in UG

De inschrijving voor Flavourland 2018, de provinciale popprijs van Flevoland, is geopend en daarmee is er weer de kans om te eindigen als ‘beste band van Flevoland’.

Deze editie kent, naast de oude-, ook een nieuwe prijs: de winnaar skipt de voorselectie en doet direct mee aan de Grote Prijs van Nederland en stroomt direct in bij het bootcamp van de Grote Prijs.

De voorrondes zijn op:

 • vrijdag 9 november                                       Poppodium De Meester, Almere
 • zaterdag 24 november                                 De Klos, Emmeloord
 • vrijdag 7 december                                       Poppodium Underground, Lelystad
 • Zaterdag 15 december as. wordt dit jaar in Poppodium De Meester-Almere de Flavourland finale gehouden.

Wat valt er allemaal te winnen?

Naast fabelachtige (geld)prijzen à € 1000,- voor de winnaar, ook een directe plaatsing bij de Grote Prijs van Nederland, een royaal vergulde beker en gegarandeerde roem tot minimaal aan de provinciegrenzen en naar verwacht weer optredens op festivals, voorprogramma’s, etc.

Voor wie?

 • Alle muziekstijlen zijn welkom. Aanmelden=deelnemen; d.w.z. de wedstrijd heeft een open inschrijving en elke Flevolandse band/act kan meedoen.
 • Een band/act is Flevolands als minimaal één van de leden in Flevoland woonachtig is.
 • Deelname is kosteloos.

Aanmelden kan tot 10 oktober as. door het invullen & inzenden van het deelnameformulier dat hier-in-te vullen-is-als-je-clickt.

Door wie?

Flavourland 2018 is de provinciale popprijs voor alle bands & acts uit de provincie Flevoland, georganiseerd door CAF i.s.m. poppodia De Meester, Underground en De Klos. De winnaars van de lokale voorrondes, een aantal publiekswinnaars en de wildcardwinnaars stromen door naar de Flavourland-finale. Flavourland 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Flevoland.

www.facebook.com/flavourlandmusicwww.undergroundlelystad.nl, www.demeesteralmere.nl en www.de-klos.nl

Lelystadse bands & acts gezocht!

www_undergroundlelystadVanaf komend seizoen heet Underground niet langer meer Underground, maar gaat het Lelystadse poppodium onder een nieuwe naam verder!

vrijdag 7 september presenteert dan-niet-meer-Underground haar nieuwe naam en huisstijl met een avond vol livemuziek uit Lelystad. De entree is gratis en op het podium zullen uitsluitend artiesten uit Lelystad staan, waaronder The Voice of Holland ster Kimberly Maasdammedie.

Sta jij die dag ook op het poppodium-met-de-nieuwe-naam?

Omdat dan-ex-UG-maar-met-een-nieuwe-naam lokaal talent nog steeds graag een podium geeft, treden vanavond uitsluitend Lelystadse artiesten op.

Ken of ben jij een muzikant uit Lelystad en lijkt het jou leuk om deze avond solo of met band op te treden, meld je dan aan! Leeftijd en muziekgenre maakt niet uit, alle Lelystadse artiesten en bands zijn welkom.

Een act is Lelystads als minstens de helft van de leden in Lelystad woont. Uit alle aanmeldingen zal een mooi programma samengesteld worden.

Geprobeerd wordt zo veel mogelijk acts te laten optreden; de speeltijd per act zal daarom tussen de 20 en 30 minuten zijn.

Deelnemers krijgen een aantal gratis consumpties en er is in overleg een (kleine) onkostenvergoeding beschikbaar.

Aanmelden kan tot en met 8 juli 2018 via bart@undergroundlelystad.nl Vergeet niet een korte omschrijving van wat je doet mee te sturen en wie er meespelen.

RUV invites Flevolands Finest – in De Klos

poster RUV invites- De Klos 7 juli 2018Als het clubcircuit bijna z’n deuren sluit en met het festivalseizoen nog net niet vol op stoom-, blaast deze line up jou eens fijn van je sokken .

In willekeurige volgorde zijn zaterdag 7 juli te zien en horen:

backing-buddha-1‘Baking Buddha’ is een shoegaze-grunge band uit Dronten Flevoland en speelt een heftige mix van indierock, shoegaze, emo en grunge, denk aan Dinosaur Jr., en mocht zich door het winnen van Flavourland een jaar land de beste band van Flevoland noemen.

Nu-metalband ‘Frontstreet’, die met een combinatie van Frontstreetrap, metal en elektronica doet denken aan Limb Bizkit, Korn en Deftones, verzorgt eerst even voor 6.000 bezoekers op 23 juni de aftershow bij netgenoemde Limb Bizkit in megazaal AFAS Live. Daarna doen de Lelystatters het nog eens flink over in de iets intiemere setting van De Klos.

goddamn dinosaur 2018‘Goddamn Dinosaur’ uit Lelystad combineert verschillende genres waaronder grunge, surf, blues, pop en punk, dat resulteert in een mix van zeer uiteenlopende songs met thema’s als liefde, dood, en samenleving. Volgens 3voor12: “De nummers steken ijzersterk in elkaar en het is overduidelijk dat deze gasten geboren zijn voor het podium.”

RUV‘RUV’ haalt zijn inspiraties haalt uit het gitaargeweld van de vorige eeuw en maakt, mogelijk daarbij een weinig geholpen door hun uiterlijk, zowaar bluesrock weer hip. Het trio is woonplaats Dronten al een tijdje ontstegen dankzij een carrière die van het epicentrum van modder, muziek en bier ‘Zwarte Cross’ ( editie 2018) tot ver over de landsgrenzen reikt.

The GreyÉn het podiumdebuut van ‘The Grey'; de nieuwe -sinds zeven maanden actieve- hardrock/ alternative metal band met o.a. leden van de helaas wegens uitblijven van het grote succes ter ziele gegane Emmeloordse metallegende Engraved.

Locatie: De Klos, Meldestraat 2A, Emmeloord

Datum: zaterdag 7 juli 2018

Entree € 6, –

Aanvang 21.00 uur & deur open 20.30 uur

Laatste Moo Sessions van dit jaar met ‘Out of Skin’

Out of skin 2018Een optreden van het trio Out of Skin sluit de laatste Moo Sessions van dit jaar op de Ruttense boerderij.

Een optreden van Out Of Skin is ruimtelijk, ongrijpbaar en ontvouwt zich gedurende de show van verstild naar expressief. Overweldigende harp, ijle tot ruige vioolstreken, slaggitaar en veelzijdige zang.

De driekoppige band Out Of Skin maakt moderne, alternatieve popmuziek over de psyche van de mens. Hun muziek is genreloos en zweeft ergens tussen Radiohead, Tamino en Sigur Rós.

De Moo Sessions bestaat uit een maandelijks (semi) akoestisch optreden in agrarische huiskamerconcertsetting, gesitueerd op een heuse boerderij.

Elk jaar kent zes edities -met dit jaar Standup’69, Esther de Jong, Bear Valour, Katie Koss, Daniel Cane and the Rebellion én natuurlijk Out of Skin- die op zaterdagavond in Diepenheim en aansluitende de zondagmiddag in Rutten plaatsvinden.

Moo Sessions #18: zondagmiddag 24 juni om 16.00 uur, IJzerpad 17 in Rutten.

De entree is € 7,50- en de opbrengst gaat in z’n geheel naar Out of Skin .

Web:             http://culturalexplores.nl/sessions.html

Facebook:   https://www.facebook.com/events/205857033364124/

Goddamn Dinosaur in Underground

goddamn dinosaur 2018Goddamn Dinosaur, Lelystads best bewaarde geheim, opent zaterdag 1 juni voor Birth of Joy!

Vuige riffs, dynamische structuren en vindingrijke breaks voor liefhebbers van (the) MelvinsPrimus, Soundgarden en Queens of the Stone Age.

In december werden ze nog derde in de finale van Flavourland en wonnen ze de publieksprijs.

Tickets slechts 9,50 in de voorverkoop! https://www.undergroundlelystad.nl/agenda/birth-of-joy-2/

 

Play at ESNS

esnsArtist applications for ESNS 2019 are now open.

 You can submit your application for ESNS 2019 until September 1st.
ESNS is the key exchange and networking platform for European music, with a proven track record for helping new and upcoming acts break into the international music scene. Selling out each year, ESNS attracts over 4000 delegates, including representatives of more than 400 international festivals.      Apply to Play

DANIEL CANE & THE REBELLION BIJ DE MOO SESSIONS #17

daniel_cane_press klein 2018Deze mei speelt Daniel Cane and the Rebellion tijdens de maandelijkse Moo Sessions op de boerderij in Rutten (waar iedere laatste zondagmiddag van de maand -t/m juni- een huiskamerconcert gehouden wordt).

Daniel Cane maakt pop met een rauw randje; denk daarbij aan Kodaline of Ed Sheeran, maar dan iets ruiger. Zijn liedjes gaan over gebroken harten, maar ook over de kracht van liefde. Mooie liefdesliedjes dus en daarmee een uitermate geschikt thema voor de lente editie van de Moo Sessions.

De Moo Sessions bestaat uit een maandelijks (semi) akoestisch optreden, binnen de huiselijke sfeer van de boerderij. Er vinden steeds gedurende het jaar zes edities plaats op zaterdagavond in Diepenheim en aansluitend zondagmiddag in Rutten.

Moo Sessions #17 zondagmiddag 28 mei om 16.00 uur, IJzerpad 17 in Rutten . De entree is € 7,50- en de opbrengst gaat naar de band of act die speelt.

Web: http://culturalexplores.nl/sessions.html

Facebook: www.facebook.com/events/170349670340261/

POPRONDE-SELECTIE VAN 2018 IS BEKEND

popronde nieuw logo 2017Popronde heeft haar volledige selectie voor de editie van 2018 bekend gemaakt. Uit meer dan 1000 inschrijvingen zijn 148 talentvolle bands en artiesten gekozen die vanaf 13 september meereizen met het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland.

 Vanuit Almere gaan Kitchenette en Luna Mae op tour

Ook Almere is dit jaar wederom vertegenwoordigd in de selectie voor de Popronde. De acts Luna Mae en Kitchenette zijn uit de Popronde aanmeldingen gekozen om mee te touren dit najaar.

Kitchenette was vorig jaar geselecteerd, maar was er eigenlijk nog niet klaar voor. “Vorig jaar hebben we daardoor amper gespeeld” vertelt Chris Kikic frontman en het brein achter Kitchenette. In overleg met Popronde Nederland mag je je dan opnieuw aanmelden om aan de Popronde mee te doen. Nu heeft Kitchenette een nieuwe boekeréneen EP dat af is en watzal worden uitgebracht op 18 mei. ‘Hierdoor hopen we ook onszelf meer in de kijker te spelen komend jaar met als doel om uiteindelijk op Noorderslag te mogen spelen’

Kitchenette – Upon the Shoulders: https://youtu.be/wOIH4n5agmA

Luna Mae is bij velen bekend omhaar samenwerkingen met artiesten als Waylon, Glennis Grace, Typhoon, Ronnie Flex & Deuxperience als backing vocalist. Maar dit jaar treedtzij met de Popronde naar de voorgrond. Inmiddels heeft zij solo al meters gemaakt met optredens in de Melkweg, Uitmarkt en komende zomer staat ze op Oerol.

Luna Mae – Sugar: https://youtu.be/JtT-MwEff6s

Geheel volgens de regels zijn Kitchenette en Luna Mae niet te zien zijn bij Popronde Almere, maar zullen zij buiten de regio optreden.

Je kan alvast opwarmen voor de Popronde van dit jaar! 

Onder andere speelt Kitchenette 20 juli in de Meester samen met Almeerse locals Gravity Circus en Norah Jane, kaarten zijn te koop via de website van De Meester. Ook kun je volgende week donderdag 10 mei terecht in KAF voor Playground Thursday waar Thaïti speelt (gratis toegankelijk, vanaf 19:00 uur).

Popronde Almere op zaterdag 29 september 2018

Op zaterdag 29 september strijkt de Popronde weer neer in het centrum van Almere. De line up en locaties worden circa 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt.

Wil jij nog een locatie tippen in Almere Centrum om mee te doen aan Popronde Almere? Of wil je als locatie meedoen aan de Popronde als podium? Stuur dan een mail via almere@popronde.nl of stuur een bericht via facebook.com/poprondealmere

.

 

 

 

Rock Your Business: Promotie van je release

rock your businessVroeger was alles beter. Zeggen ze. Het was in ieder geval overzichtelijker. Wilde je een plaat uitbrengen, dan bracht je die naar de platenmaatschappij en alles werd voor je geregeld. De rechten, publishing en promotie. Nu de platenmaatschappijen een andere rol aannemen in het muzieklandschap, nemen de kansen voor de DIY muzikant toe. Maar hoe pak je de promotie van je release aan en waar begin je?

Welke punten zijn belangrijk voor een artiest rondom de promotie van je release? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe zet je online-, radio- of perspromotie in tijdens je release? Wanneer is het strategisch handig om je single, EP of album te releasen? Rock Your Business heeft voor deze editie, dinsdagavond 1 mei as. in de Melkweg, onder andere Fulco Polderman (Warner Music Benelux) en Cinderella Schaap (Professional Independent Music Promotion) uitgenodigd om hier meer over te vertellen. Moderator is Lars Kelpin (Grap Amsterdam Popmusic).

Ook deze editie van Rock Your Business wordt afgesloten met een demopanel, waarbij de sprekers feedback geven op je demo. Dus neem je muziek mee op cd of usb en pak die kans!

Datum: dinsdag 1 mei  en locatie: Melkweg Amsterdam Cinema – Ingang aan de Lijnbaansgracht
Deur open: 19:00 uur
Aanvang: 19:30 uur
Gratis entree (vol=vol)

Music Pitch: Streaming, Streaming, Streaming! Alle ins-en outs over streaming

Music pitchMuziek hoor je in 2018 via streaming. En dan hebben we het niet alleen over Spotify, Deezer, Tidal, maar ook nieuwe niche streamingdiensten en Youtube. Wat zijn de laatste ontwikkelingen met streamingdiensten? Hoe kan je er als artiest het meeste uithalen? En wat moet je als professional in de muziek écht weten? Maandagavond 16 april weer Music Pitch! Dit keer alle ins-en outs over streaming.

Met te gast:

Jacky van den Munckhof – Fuga. Dé Fuga-expert op het gebied van streaming. Kent alle best practises in promotie & analytics van muziek op streaming platforms. Daarnaast stuurt hij 3 promotions managers aan in NYC, London en Millaan. Hierdoor heeft hij ook uitgebreide kennis van het succesvol overbrengen van lokale acts naar het buitenland.

Harm Groustra – Buma Stemra. Woordvoerder bij Buma Stemra. Over auteursrechten via de streamingdiensten. Waaronder natuurlijk ook Youtube.

Sebastien Lintz – Sorted Management / Revealed Recordings. Heeft ervaring als artiest, maar werkt nu ook bij Revealed Recordings en Sorted Management. Kent dus de streaming scene van meerdere kanten en een duidelijke visie over de rol van traditionele partijen in de muziekbusiness.

Meer informatie over deze editie

Praktische informatie

 • Maandag 16 april van 20:00 tot 22:00 (Let op, ze beginnen echt om 20:00)
 • Korte talkshow + netwerkborrel achteraf
 • IJ-Zaal van de Tolhuistuin, ingang via restaurant
 • Gratis toegang, wel aanmelden via deze link
 • Voor updates, zet je op aanwezig voor het Facebookevenement